UNIWERSYTET ŁÓDZKI - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Przedmioty w rejestracji rejestracja na fakultety TiR lic. dzienny III r. specjalność organizacja hotelarstwa i gastronomii 1400-DLTR3-OH-21/22

Lista uwzględnia również te przedmioty, które są chwilowo wyłączone z rejestracji (ale były lub będą uwzględnione w innych jej turach).
Filtry
Zaloguj się, aby uzyskać dostęp do dodatkowych opcji

Konkretniej - pokazuj tylko te przedmioty, dla których istnieje otwarta rejestracja taka, że możesz w jej ramach zarejestrować się na przedmiot.

Dodatkowo pokazywane są również te przedmioty, na które jesteś już zarejestrowany (lub składałeś prośbę o zarejestrowanie).

Pokaż tylko przedmioty z wybranej grupy: Boldem są napisane grupy przedmiotów zawierające przedmioty, dla których istnieje otwarta rejestracja taka, że możesz w jej ramach zarejestrować się na przedmiot.
Jeśli chcesz zmienić te ustawienia na stałe, edytuj swoje preferencje w menu Mój USOSweb.
Legenda
Jeśli przedmiot jest prowadzony w danym cyklu dydaktycznym, to w odpowiedniej komórce pojawi się koszyk rejestracyjny. Ikona koszyka zależy od tego, czy możesz się rejestrować na dany przedmiot.
niedostępny (zaloguj się!) - nie jesteś zalogowany
niedostępny - aktualnie nie możesz się rejestrować
zarejestruj - możesz się zarejestrować
wyrejestruj - możesz się wyrejestrować (lub wycofać prośbę)
prośba - złożyłeś prośbę o zarejestrowanie (i nie możesz jej już wycofać)
zarejestrowany - jesteś pomyślnie zarejestrowany (i nie możesz się wyrejestrować)
Kliknij na ikonę "i" przy koszyku, aby uzyskać dodatkowe informacje.

Z-21/22 - Semestr zimowy 2021/2022
(zajęcia mogą być semestralne, trymestralne lub roczne)
Opcje
Z-21/22
1400-R3019LD
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2021/2022
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Celem przedmiotu jest poznanie znaczenia i zasad obsługi gości hotelowych przez pryzmat wizerunku hotelarza, tajemnicy zawodowej,a także stresu zawodowego, emocji, nawyków w pracy. Ponadto na zajęciach zaprezentowane zostaną zagadnienia związane z pozytywnym zaskoczeniem gościa hotelowego oraz zasady zachowania sie w sytuacjach trudnych i nadzywczajnych w hotelarstwie

Strona przedmiotu
1400-R3028LD
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2021/2022
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Celem zajęć jest zapoznanie Studentów ze specyfiką branży HoReCa i ze świadczonymi przez nią usługami, utrwalenie terminologii stosowanej w hotelarstwie i gastronomii, analiza trendów wpływających na hotelarstwo i gastronomię, omówienie nowoczesnych rozwiązań stosowanych w hotelarstwie i gastronomii, studia przypadków – prezentacja i analiza przykładów nietypowych hoteli i restauracji z Polski i ze świata (obiekty jako atrakcje same w sobie) oraz dyskusja na temat współczesnych tendencji w hotelarstwie i gastronomii.

Strona przedmiotu
1400-R3017LD
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2021/2022
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Celem przedmiotu jest poznanie rodzajów spotkań biznesowych, wykształcenie umiejętności organizacji spotkań biznesowych, klasyfikacja i charakterystyka ich uczestników, poznanie zasad tworzenia oferty biznesowej, wykształcenie umiejętności korzystania z podstawowych aktów prawnych dotyczących organizacji spotkań biznesowych w Polsce

Strona przedmiotu
1400-R3080LD
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2021/2022
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Celem przedmiotu jest wprowadzenie studentów zainteresowanych tematyką hotelarską w zagadnienia z zakresu społecznie i środowiskowo odpowiedzialnego zarządzania obiektem hotelarskim. Studenci poznają podstawowe koncepcje odpowiedzialnego podejścia do wykorzystania zasobów społecznych i środowiskowych. Zaznajomią się również z wdrożeniem postulatów środowiskowo i społecznie odpowiedzialnego zarządzania w obiekcie hotelarskim. Na zaliczenie przedmiotu studenci przygotują analizę wdrożenia postulatów środowiskowo i społecznie odpowiedzialnego zarządzania w wybranym obiekcie hotelarskim.

Bilans punktów ECTS dla przedmiotu:

- wykład - 1 punkt ECTS,

- praca własna studenta (praca zaliczeniowa) – 1 punkt ECTS.

Strona przedmiotu
kontakt deklaracja dostępności USOSweb 7.0.3.0-0