Przedmioty w rejestracji rejestracja na fakultety TiR lic. dzienny III r. specjalność organizacja hotelarstwa i gastronomii 1400-DLTR3-OH-21/22
Legenda
Jeśli przedmiot jest prowadzony w danym cyklu dydaktycznym, to w odpowiedniej komórce pojawi się koszyk rejestracyjny. Ikona koszyka zależy od tego, czy możesz się rejestrować na dany przedmiot.
- nie jesteś zalogowany - aktualnie nie możesz się rejestrować - możesz się zarejestrować - możesz się wyrejestrować (lub wycofać prośbę) - złożyłeś prośbę o zarejestrowanie (i nie możesz jej już wycofać) - jesteś pomyślnie zarejestrowany (i nie możesz się wyrejestrować)
Kliknij na ikonę "i" przy koszyku, aby uzyskać dodatkowe informacje.
Z-21/22 - Semestr zimowy 2021/2022 (zajęcia mogą być semestralne, trymestralne lub roczne) |
Opcje | ||||
---|---|---|---|---|---|
Z-21/22 | |||||
1400-R3019LD |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2021/2022
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Celem przedmiotu jest poznanie znaczenia i zasad obsługi gości hotelowych przez pryzmat wizerunku hotelarza, tajemnicy zawodowej,a także stresu zawodowego, emocji, nawyków w pracy. Ponadto na zajęciach zaprezentowane zostaną zagadnienia związane z pozytywnym zaskoczeniem gościa hotelowego oraz zasady zachowania sie w sytuacjach trudnych i nadzywczajnych w hotelarstwie |
|
|||
1400-R3028LD |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2021/2022
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Celem zajęć jest zapoznanie Studentów ze specyfiką branży HoReCa i ze świadczonymi przez nią usługami, utrwalenie terminologii stosowanej w hotelarstwie i gastronomii, analiza trendów wpływających na hotelarstwo i gastronomię, omówienie nowoczesnych rozwiązań stosowanych w hotelarstwie i gastronomii, studia przypadków – prezentacja i analiza przykładów nietypowych hoteli i restauracji z Polski i ze świata (obiekty jako atrakcje same w sobie) oraz dyskusja na temat współczesnych tendencji w hotelarstwie i gastronomii. |
|
|||
1400-R3017LD |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2021/2022
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Celem przedmiotu jest poznanie rodzajów spotkań biznesowych, wykształcenie umiejętności organizacji spotkań biznesowych, klasyfikacja i charakterystyka ich uczestników, poznanie zasad tworzenia oferty biznesowej, wykształcenie umiejętności korzystania z podstawowych aktów prawnych dotyczących organizacji spotkań biznesowych w Polsce |
|
|||
1400-R3080LD |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2021/2022
Grupy przedmiotu
- (od 2025-02-17) Rejestracja na fakultety TiR licencjat dzienny III r. (Wydział Nauk Geograficznych)
Skrócony opis
Celem przedmiotu jest wprowadzenie studentów zainteresowanych tematyką hotelarską w zagadnienia z zakresu społecznie i środowiskowo odpowiedzialnego zarządzania obiektem hotelarskim. Studenci poznają podstawowe koncepcje odpowiedzialnego podejścia do wykorzystania zasobów społecznych i środowiskowych. Zaznajomią się również z wdrożeniem postulatów środowiskowo i społecznie odpowiedzialnego zarządzania w obiekcie hotelarskim. Na zaliczenie przedmiotu studenci przygotują analizę wdrożenia postulatów środowiskowo i społecznie odpowiedzialnego zarządzania w wybranym obiekcie hotelarskim. Bilans punktów ECTS dla przedmiotu: - wykład - 1 punkt ECTS, - praca własna studenta (praca zaliczeniowa) – 1 punkt ECTS. |
|
|||