Przedmioty w rejestracji rejestracja na fakultety TiR lic. dzienny III r. specjalność organizacja hotelarstwa 1400-DLTR3-OH-24/25
Legenda
Jeśli przedmiot jest prowadzony w danym cyklu dydaktycznym, to w odpowiedniej komórce pojawi się koszyk rejestracyjny. Ikona koszyka zależy od tego, czy możesz się rejestrować na dany przedmiot.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Kliknij na ikonę "i" przy koszyku, aby uzyskać dodatkowe informacje.
Z-24/25 - Semestr zimowy 2024/2025 (zajęcia mogą być semestralne, trymestralne lub roczne) |
Opcje | ||||
---|---|---|---|---|---|
Z-24/25 | |||||
1400-R3026LD |
![]() |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2024/2025
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Celem głównym zajęć jest utrwalenie podstawowej wiedzy z zakresu terminologii przedmiotu, poznanie zróżnicowania rozmieszczenia bazy noclegowej w Polsce w oparciu o studium przypadków oraz zapoznanie studentów ze specyfiką hotelarstwa w różnych regionach . Celem jest także: • Zapoznanie studentów z czynnikami lokalizacji bazy hotelowej w różnych skalach przestrzennych. • Wykształcenie umiejętności klasyfikacji bazy hotelowej wg różnych kryteriów (m.in. czynników lokalizacji). • Doskonalenie umiejętności przygotowania charakterystyk oraz publicznej prezentacji opracowania. Wykład (15 godz.) - 2 punkty ECTS - zajęcia wymagające udziału nauczyciela – 1 punkty ECTS - praca własna studenta – 1 punkty ECTS |
|
||
1400-R3019LD |
![]() |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2024/2025
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Celem przedmiotu jest poznanie znaczenia i zasad obsługi gości hotelowych przez pryzmat wizerunku hotelarza, tajemnicy zawodowej,a także stresu zawodowego, emocji, nawyków w pracy. Ponadto na zajęciach zaprezentowane zostaną zagadnienia związane z pozytywnym zaskoczeniem gościa hotelowego oraz zasady zachowania sie w sytuacjach trudnych i nadzywczajnych w hotelarstwie |
|
||
1400-R3028LD |
![]() |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2024/2025
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Celem zajęć jest zapoznanie Studentów ze specyfiką branży HoReCa i ze świadczonymi przez nią usługami, utrwalenie terminologii stosowanej w hotelarstwie i gastronomii, analiza trendów wpływających na hotelarstwo i gastronomię, omówienie nowoczesnych rozwiązań stosowanych w hotelarstwie i gastronomii, studia przypadków – prezentacja i analiza przykładów nietypowych hoteli i restauracji z Polski i ze świata (obiekty jako atrakcje same w sobie) oraz dyskusja na temat współczesnych tendencji w hotelarstwie i gastronomii. |
|
||
1400-R3017LD |
![]() |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2024/2025
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Celem przedmiotu jest poznanie rodzajów spotkań biznesowych, wykształcenie umiejętności organizacji spotkań biznesowych, klasyfikacja i charakterystyka ich uczestników, poznanie zasad tworzenia oferty biznesowej, wykształcenie umiejętności korzystania z podstawowych aktów prawnych dotyczących organizacji spotkań biznesowych w Polsce |
|
||