UNIWERSYTET ŁÓDZKI - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Przedmioty w rejestracji rejestracja na fakultety TiR lic. dzienny III r. specjalność organizacja hotelarstwa 1400-DLTR3-OH-24/25

Lista uwzględnia również te przedmioty, które są chwilowo wyłączone z rejestracji (ale były lub będą uwzględnione w innych jej turach).
Filtry
Zaloguj się, aby uzyskać dostęp do dodatkowych opcji

Konkretniej - pokazuj tylko te przedmioty, dla których istnieje otwarta rejestracja taka, że możesz w jej ramach zarejestrować się na przedmiot.

Dodatkowo pokazywane są również te przedmioty, na które jesteś już zarejestrowany (lub składałeś prośbę o zarejestrowanie).

Pokaż tylko przedmioty z wybranej grupy: Boldem są napisane grupy przedmiotów zawierające przedmioty, dla których istnieje otwarta rejestracja taka, że możesz w jej ramach zarejestrować się na przedmiot.
Jeśli chcesz zmienić te ustawienia na stałe, edytuj swoje preferencje w menu Mój USOSweb.
Legenda
Jeśli przedmiot jest prowadzony w danym cyklu dydaktycznym, to w odpowiedniej komórce pojawi się koszyk rejestracyjny. Ikona koszyka zależy od tego, czy możesz się rejestrować na dany przedmiot.
niedostępny (zaloguj się!) - nie jesteś zalogowany
niedostępny - aktualnie nie możesz się rejestrować
zarejestruj - możesz się zarejestrować
wyrejestruj - możesz się wyrejestrować (lub wycofać prośbę)
prośba - złożyłeś prośbę o zarejestrowanie (i nie możesz jej już wycofać)
zarejestrowany - jesteś pomyślnie zarejestrowany (i nie możesz się wyrejestrować)
Kliknij na ikonę "i" przy koszyku, aby uzyskać dodatkowe informacje.

Z-24/25 - Semestr zimowy 2024/2025
(zajęcia mogą być semestralne, trymestralne lub roczne)
Opcje
Z-24/25
1400-R3026LD
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2024/2025
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Celem głównym zajęć jest utrwalenie podstawowej wiedzy z zakresu terminologii przedmiotu, poznanie zróżnicowania rozmieszczenia bazy noclegowej w Polsce w oparciu o studium przypadków oraz zapoznanie studentów ze specyfiką hotelarstwa w różnych regionach .

Celem jest także:

• Zapoznanie studentów z czynnikami lokalizacji bazy hotelowej w różnych skalach przestrzennych.

• Wykształcenie umiejętności klasyfikacji bazy hotelowej wg różnych kryteriów (m.in. czynników lokalizacji).

• Doskonalenie umiejętności przygotowania charakterystyk oraz publicznej prezentacji opracowania.

Wykład (15 godz.) - 2 punkty ECTS

- zajęcia wymagające udziału nauczyciela – 1 punkty ECTS

- praca własna studenta – 1 punkty ECTS

Strona przedmiotu
1400-R3019LD
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2024/2025
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Celem przedmiotu jest poznanie znaczenia i zasad obsługi gości hotelowych przez pryzmat wizerunku hotelarza, tajemnicy zawodowej,a także stresu zawodowego, emocji, nawyków w pracy. Ponadto na zajęciach zaprezentowane zostaną zagadnienia związane z pozytywnym zaskoczeniem gościa hotelowego oraz zasady zachowania sie w sytuacjach trudnych i nadzywczajnych w hotelarstwie

Strona przedmiotu
1400-R3028LD
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2024/2025
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Celem zajęć jest zapoznanie Studentów ze specyfiką branży HoReCa i ze świadczonymi przez nią usługami, utrwalenie terminologii stosowanej w hotelarstwie i gastronomii, analiza trendów wpływających na hotelarstwo i gastronomię, omówienie nowoczesnych rozwiązań stosowanych w hotelarstwie i gastronomii, studia przypadków – prezentacja i analiza przykładów nietypowych hoteli i restauracji z Polski i ze świata (obiekty jako atrakcje same w sobie) oraz dyskusja na temat współczesnych tendencji w hotelarstwie i gastronomii.

Strona przedmiotu
1400-R3017LD
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2024/2025
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Celem przedmiotu jest poznanie rodzajów spotkań biznesowych, wykształcenie umiejętności organizacji spotkań biznesowych, klasyfikacja i charakterystyka ich uczestników, poznanie zasad tworzenia oferty biznesowej, wykształcenie umiejętności korzystania z podstawowych aktów prawnych dotyczących organizacji spotkań biznesowych w Polsce

Strona przedmiotu
kontakt deklaracja dostępności mapa serwisu USOSweb 7.1.1.0-9